Παλιά παιδικά προγράμματα

Τη δεκαετία του 1980 η ελληνική τηλεόραση βρισκόταν στην εφηβική της ηλικία. Την κυρίαρχη θέση κατείχε η ΕΡΤ και ακολουθούσε η ΥΕΝΕΔ, ο σταθμός των Ενόπλων Δυνάμεων. Το 1982, η ΕΡΤ γίνεται ΕΡΤ1 και η ΥΕΝΕΔ μετονομάζεται σε ΕΡΤ2. Το πρόγραμμα άρχιζε γύρω στις 4 με 5 το απόγευμα με παιδικά προγράμματα: Α-μπε-μπα-μπλομ, Γύρω-γύρω όλοι (με το Γιάννη Ζουγανέλη), το Πατατούφ, η Χιλιοποδαρούσα, ο Παραμυθάς και τόσες άλλες εκπομπές που θυμούνται με αγάπη όσοι μεγάλωσαν τη δεκαετία του '80. Η έναρξη του προγράμματος γινόταν πάντα με τον "Τσομπανάκο" και τέλειωνε με τον Εθνικό Ύμνο γύρω στις 1 με 2 τη νύχτα, αφού είχε προηγηθεί ταινία ή θέατρο. Με αυτές τις αναμνήσεις σας αποχαιρετούμε προσωσινά για το Πάσχα.

Η "Χιλιοποδαρούσα" ήταν τηλεοπτικό παιδικό πρόγραμμα του Νίκου Πιλάβιου.
Τα "Γιαπωνέζικα Παραμύθια" (Manga Nippon Mukashi Banashi) που μας συντρόφευε τα απογεύματα.
 
Και φυσικά ο Sport Billy!!!

Από τη δεκαετία του '80 (2)

Δείτε το βίντεο!

Ρετρό σχολικά είδη από τη δεκαετία του '80

Τα ξύλινα θρανία με τον ενσωματωμένο πάγκο τοποθετούνταν το ένα πίσω από το άλλο κολλητά, έτσι ώστε κάθε μαθητής να ακουμπά την πλάτη του στο πίσω θρανίο. Καταργήθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του '80.

Κασετίνα "Χατζηγιάννης" με τον σήμα τον κροκόδειλο.

Ποιος δε θυμάται τα μολύβια και τα στυλό της φωτογραφίας;

Κασετίνα κοριτσιού με ανάγλυφο τον Ταο-Ταο, αρκουδάκι πάντα από παιδική σειρά του '80. Οι κασετίνες αυτού του τύπου με ανάγλυφη παράσταση ήταν οι πιο διαδεδομένες.

Πηγές φωτογραφιών: greekretromaniax