Επίσκεψη.... καμήλας!

Φωτογραφία από τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αστακού γύρω στα μέσα της δεκαετίας του '70.  Την φωτογραφία μας πρόσφερε η Αλέκα Κατσάνου και την ευχαριστούμε πολύ. Τα παιδιά δεν πρέπει να είναι πάνω από Γ΄ τάξη. Το κείμενο ανήκει στην Αλέκα: 

"Είμαστε στο προαύλιο του σχολείου και ο δάσκαλός μας είναι ο Στάθης Παπαδημητρίου. Εκείνη την ημέρα μας έφεραν μια καμήλα και φωτογραφήθηκαν μαζί της όλες οι τάξεις του σχολείου.
Mερικά από τα πρόσωπα που απεικονίζονται είναι:
Αμαλία Λουκέρη, Αλέκα Ντρίκου, Αλέκα Κατσάνου, Κώστας Ταπραντζής, Αδαμαντία Mπουμπούλη, Αθανασία Κλαδευτήρα, Νίκος Mάντζαρης, Νίκος Νιφόρος, Βασίλης Φραίμης, Φώνη Γιαννούτσου, Mάκης Mπότσιος, Γιάννης Mανωλόπουλος, Κώστας Κούτσικος, Βούλα Λύχνου, Ανθή Mπιτσάβα
Εκτός από τους Αστακιώτες, είχαμε κάθε χειμώνα και συμμαθητές από την Ήπειρο, νομίζω από τα Πράμαντα. Οι γονείς τους είχαν πρόβατα κι έρχονταν να ξεχειμωνιάσουν στον Αστακό. Έμεναν έξω από την πόλη, μετά τη διασταύρωση του Πλατυγιαλιού και οι συμμαθητές μας έρχονταν στο σχολείο ακόμη και με τα πόδια ή με ωτοστόπ. Αναγνωρίζω στη φωτογραφία δύο από τα παιδιά αυτά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, των οποίων τα επίθετα είναι Βάνας και Καραδήμα" 
'Οπως φαίνεται ξεκάθαρα, η φωτογραφία είναι τραβηγμένη στην πλευρά του σχολείου που σήμερα φιλοξενεί το κυλικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου